Вас вітає туристсько-краєзнавчий відділ КЗ "ЦПО" ММР ЗО

14:50
Весняні канікули вихованців туристсько-краєзнавчого відділу КЗ "ЦПО"

Цікаво та з користю  провели свої весняні канікули гуртківці туристсько-краєзнавчого відділу Центру позашкільної освіти. Походи вихідного дня, екскурсії, навчально-тренувальні збори дали можливість дітям побувати в Алтагирському лісництві, у заказнику «Лиса гора» на узбережжі Каховського водосховища, відвідати міський краєзнавчий музей та мелітопольське підприємство «Біол».

Вихованці туристсько-спортивних гуртків «Юні туристи», «Спортивний туризм», «Пішохідний туризм» (керівники Тетяна Волошенюк, Віктор Волошенюк та Андрій Шевченко) з 23 по 26 березня приймали участь у навчально-тренувальних зборах, що проводилися на території Алтагирського лісництва. Діти відпрацьовували навички з техніки пішохідного туризму та орієнтування на місцевості.

Вихованці гуртків «Спортивне орієнтування» (керівник Олександр Ігнатов) та «Екологи-краєзнавці» (керівник Олександр Рогаль) в рамках екскурсії відвідали 25 березня міський краєзнавчий музей, де дізнались багато цікавого про історію, археологію, природу рідного краю, про видатних мешканців Мелітополя.

З 26 по 28 березня вихованці Андрія Головіна (гурток «Спортивний туризм»), Олександра Рогаля (гурток «Історики-краєзнавці») та Олександра Ігнатова (гурток «Пішохідний туризм») стали учасниками походу вихідного дня до заказника «Лиса гора» на узбережжі Каховського водосховища
(м. Василівка). Під час походу вихованці відточували вміння та навички подолання природних перешкод, таких  як спуск та підйом по схилу, переправа через яр по колоді із самонаведенням переправи, відпрацьовували приготування їжі в польових умовах. А ввечері біля вогнища розучували та співали туристичні пісні. Цікавинкою походу стало відвідування залишків кургану епохи неоліту (V тис. до н. э.).

Вихованці Олени Зуєвої побували у поході вихідного дня у міському лісопарку, де проводили біологічні та фенологічні спостереження, орієнтувалися за допомогою компаса та карти.

 Протягом весняних канікул вихованці гуртків «Українське народознавство» відтворили три дуже важливі стародавні українські обряди. Згідно українського шкільного звичаю привітали вчителів і подарували їм 40 бубликів. А також закликали весну з обрядовим печивом власного виробу.
На зораному полі у лісорозсаднику діти відтворили обрядові дії початку сівби. Але це була, так би мовити, репетиція обряду. Бо цього року Великдень припадає на 02 травня, Середохресна середа - 31 березня. А саме у цей день належить пекти "хрести" - обрядове печиво для обрядів початку сівби.

Вихованці гуртка «Географи-краєзнавці» разом із керівницею Наталією Костіковою 24 березня прийняли участь у поході вихідного дня, де мали можливість відпрацювати навички розпалювання вогнища та приготування їжі в польових умовах. Результатом стало приготування дуже смачного (за словами дітей) супу. А ще, гуртківці дізналися дуже багато цікавої інформації про деревно-чагарникову рослинність рідного краю, та мали можливість підготуватися до ботанічної квест-гри, що буде згодом проведена між вихованцями гуртка. А вже наступного дня - 25 березня, діти відвідали з екскурсією промислове підприємство нашого міста – завод з виробництва литого посуду «Біол». Вони побачили у цехах заводу весь процес виробництва чавунного та алюмінієвого посуду від плавки металу і виготовлення форм, до нанесення спеціального покриття та пакування вже готової продукції на роздрібну продаж або експорт. Для підростаючого покоління такі екскурсії це приклад того, як можна у своєму місті займатися важливою справою за власними інтересами на благо рідного краю.

Сподіваємося, що набутий під час походів, навчально-тренувальних зборів, практичних занять та екскурсій бойовий запал і позитивний настрій допоможуть гуртківцям з легкістю включитися в освітню шкільну діяльність. А ще ми, керівники гуртків, впевнені, що літні канікули, що чекають дітей попереду, стануть періодом нових похідних вражень і туристичних звершень.

 

Методистка ТКВ КЗ «ЦПО» ММР ЗО Наталія Костікова

 

Весняні канікули вихованців ТКВ КЗ "ЦПО". Фото

Переглядів: 206 | Додав: levanisova71 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar