Вас вітає туристсько-краєзнавчий відділ КЗ "ЦПО" ММР ЗО

10:48
Участь вихованців ТКВ у краєзнавчій конференції учнівської молоді «Краєзнавчі нариси Запорізького краю» в онлайн-режимі

З метою залучення учнівської молоді до активної дослідницької діяльності з вивчення та збереження природної та історико-культурної спадщини рідного краю, 19 листопада 2020 року комунальним закладом «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» було проведено ювілейну XXXХ обласну краєзнавчу конференцію учнівської молоді «Краєзнавчі нариси Запорізького краю», присвячену 250-річчю з часу заснування м. Запоріжжя (далі – Конференція).

Робота Конференції була організована в онлайн-режимі на платформі додатку Google Meet. Юні пошуковці представляли свої дослідження у секціях «Природниче краєзнавство», «Гуманітарне краєзнавство» та «Місто за порогами», яка присвячена історії м. Запоріжжя.

Учасниками Конференції стали і вихованці гуртка «Українське народознавство» (керівник Оксана Човпило) туристсько-краєзнавчого відділу Центру позашкільної освіти. Мілена Мільохіна та Михайло Боршовський виступали в секції «Гуманітарне краєзнавство» з доповіддю «Дослідження значення крайки у комплексі українського народного вбрання», в ході якої висвітлили оберегове та обрядове значення крайки для мешканців Запорізької області, розповіли про символіку узорів на крайках та техніку закладного ткацтва для виготовлення поясів.

За підсумками заочного та очного етапів Конференції «Краєзнавчі нариси Запорізького краю» вихованці Центру позашкільної освіти посіли III місце.

Вітаємо учасників та їх керівника із результативною участю у заході. Бажаємо міцного здоров’я, успіхів у навчанні та нових перемог!

Методист ТКВ КЗ «ЦПО» Наталія Костікова

Переглядів: 112 | Додав: levanisova71 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar