Вас вітає туристсько-краєзнавчий відділ КЗ "ЦПО" ММР ЗО

15:45
Участь в засіданні обласного методичного об’єднання туристсько-спортивного профілю

       31 жовтня 2020 року у Запорізькій області відбулося онлайн-засідання обласного методичного об’єднання (МО) туристсько-спортивного профілю, в якому прийняли участь педагоги туристсько-краєзнавчого відідлу Центру позашкільної освіти – Костянтин Акимов, Віктор Волошенюк, Олександр Ігнатов та Андрій Шевченко.

В першу чергу учасники МО приділили увагу участі команд Запорізької області у змаганнях зі спортивних туристських походів серед учнівської та студентської молоді на обласному та Всеукраїнському рівнях.

На початку засідання завідувачка туристсько-спортивного відділу КЗ «Центр туризму» ЗОР Анна Доценко та керівник туристських груп Олександр Жаков ще раз розповіли про вимоги до учасників змагань спортивних туристських походів, зупинилися на методиках підготовки та оцінювання звітів зі спортивних туристських походів учнівської та студентської молоді.        До обговорення цього питання долучився заступник директора Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді Міністерства освіти і науки України Олександр Наровлянський, який провів детальний аналіз типових помилок у звітах з різних видів туризму (пішохідних, водних, вело тощо) Всеукраїнських змагань зі спортивних туристських походів серед учнівської та студентської молоді та надав практичні рекомендації щодо їх усунення. Доповідь викликала жвавий інтерес та обговорення в учасників заходу. Під час дискусії Олександр Данилович відповів на питання, які найбільше турбують організаторів та керівників спортивних туристських походів з учнями.

На особливостях проведення Обласної туристської конференції-захисту звітів про туристський спортивний похід в дистанційному режимі докладно зупинився методист туристсько-спортивного відділу КЗ «Центр туризму» ЗОР Олександр Горошко.

Також учасниками МО були розглянуті дистанційні та змішані формати організації туристсько-спортивної роботи в 2021 році.

Наприкінці засідання співробітниками туристсько-спортивного відділу КЗ «Центр туризму» був проведений огляд запланованих на 2021 рік змагань за напрямками: пішохідний, гірський, водний, велосипедний туризм, спортивне орієнтування та обласні заочні конкурси тощо.

За матеріалами http://zoctkum.ucoz.ua/news/vidbulosja_onlajn_zasidannja_oblasnogo_metodichnogo_ob_ednannja_turistsko_sportivnogo_profilju/2020-11-03-1614

 

Переглядів: 147 | Додав: levanisova71 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar