Вас вітає туристсько-краєзнавчий відділ КЗ "ЦПО" ММР ЗО

11:54
Участь у Всеукраїнському семінарі суддів та тренерів з гірського туризму

15-17 січня 2021 року відбувся Всеукраїнський семінар суддів та тренерів з гірського туризму. Організаторами заходу вже традиційно виступили комунальний заклад «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради та гірська комісія Федерації спортивного туризму України (ФСТУ). Семінар проходив в online режимі на платформі сервісу для проведення відеоконференцій Google Meet.

У роботі семінару взяли участь представники м. Києва та 11 областей України: Дніпропетровської, Донецької, Закарпатської, Запорізької, Львівської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Черкаської та Чернігівської, загальною кількістю 126 учасників. Значна частина слухачів семінару (89 осіб) - працівники системи освіти, викладачі вищих та професійно-технічних закладів освіти, вчителі, керівники гуртків, що працюють у напрямку спортивного туризму зі студентською та учнівською молоддю.

Слухачами семінару стали і керівники гуртків туристсько-краєзнавчого відділу комунального закладу «Центр позашкільної освіти» Мелітопольської міської ради Запорізької області Віталій Дуков та Лев Цахно.

Викладачами семінару стали судді національної, першої та другої категорій, які мають великий досвід організації та проведення обласних та Всеукраїнських змагань, а також провідні тренери з гірського туризму, вихованці яких неодноразово ставали переможцями та призерами обласних змагань, чемпіонатів і кубків України.

На початку семінару з привітальним словом до учасників звернулася віцепрезидентка ФСТУ Надія Сичова. Вона ж ознайомила всіх присутніх зі змінами у нормативно-правових документах, що регламентують проведення змагань зі спортивного туризму.

В ході роботи семінару були розглянуті питання історії розвитку та становлення змагань з гірського туризму в Україні, медичного супроводу змагань, підготовки дистанцій змагань, забезпеченню безпеки, організації роботи суддів та дотриманню ними суддівської етики, інформаційного забезпечення змагань.

Під час практичної частини семінару на розгляд учасників був представлений ряд навчально-методичних відеороликів з виконання технічних прийомів на змаганнях з гірського туризму.

Учасники плідно працювали вподовж трьох днів роботи семінару, поділилися практичним досвідом та обговорили актуальні питання стосовно подальшого розвитку гірського спортивного туризму в Україні.

 

Методист ТКВ "КЗ "ЦПО" Наталія Костікова

 

Переглядів: 118 | Додав: levanisova71 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar