Вас вітає туристсько-краєзнавчий відділ КЗ "ЦПО" ММР ЗО

15:52
Участь у польовому семінарі-практикумі

27–29 серпня 2020 р. педагоги туристсько-краєзнавчого відділу КЗ «Центр позашкільної освіти» - Наталія Костікова, Олена Зуєва та Оксана Човпило приймали участь в обласному польовому семінарі-практикумі «Організація пошуково-дослідницької роботи учнівської молоді» для педагогічних працівників Запорізької області, що проводився відділом краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР. Загалом в семінарі прийняли участь 17 осіб.

В перший день семінару учасниками було відвідано низку районних краєзнавчих музеїв: Гуляйпільський, Пологівський, Розівський. Серед іншого, відбулась оглядова екскурсія історичною частиною м. Гуляйполе. Особливо пізнавальною для учасників семінару-практикуму стала екскурсія пологівським підприємством «Добра глина», де був проведений майстер-клас з гончарства. Ввечері, перемістившись до околиць села Назарівка Розівського району, було організовано польовий табір.

Робота другого дня семінару-практикуму розпочалась з відвідання унікальної перлини Північного Приазов’я – заповідника «Кам’яні могили». Учасники мали змогу оцінити масштаб природничої пам’ятки, ознайомились з історією заповідника та зійшли на вершину г. Жаба. На околиці Кам’яних Могил було проведено практикум «Методика польових геологічних досліджень». Також в цей день, згідно програми заходу, були проведені теоретичні та практичні заняття з різних видів краєзнавства (географічного, історичного та етнографічного). Серед іншого, обговорювались загальні принципи написання звітів про експедиції та основні аспекти висвітлення інформації та фотоматеріалів експедиційних пошуків в медіа ресурсах.

Наприкінці другого дня семінару для учасників був проведений дуже цікавий практикум «Командоутворюючі ігрові методики у роботі з учнівською молоддю», під час якого педагоги спробували виконати запропоновані вправи, спрямовані на об'єднання учасників в команди та прийняття спільних рішень.

Вранці третього дня учасники семінару-практикуму, згорнувши польовий табір, переїхали до Більмакского району, до найвищої точки Приазовської височини, пам’ятки геології та археології – «Більмак-Могили» (324 м), яка на сьогодні майже з трьох боків оточена гранітним кар’єром. Рухаючись далі, учасники відвідали Олексіївський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ», де мали змогу, за програмою, ознайомитись з роботою шкільного музею військово-патріотичного профілю в контексті декомунізації. Завершився семінар-практикум відвіданням величної культової споруди – Спасо-Преображенської церкви с. Кінські Роздори та приватної садиби «Зимівник запорізьких козаків» с. Смирнівка.

         Відвідування таких семінарів-практикумів є невід'ємною ланкою в системі самоосвітньої діяльності педагогів, сприяє урізноманітненню та вдосконаленню методів пошуково-дослідницької роботи з учнівською молоддю.

Педагоги туристсько-краєзнавчого відділу Центру позашкільної освіти висловлюють свою щиру подяку організаторам цього семінару-практикуму та сподіваються на продовження гарної традиції щорічного їх проведення. Дякуємо КЗ «Центр туризму» ЗОР за триденну турботу та піклування, позитивні враження, дружню обстановку та незрівнянні враження!

Методист ТКВ КЗ «ЦПО» ММР ЗО Наталія Костікова

 

Польовий семінар-практикум. Фото

Переглядів: 170 | Додав: levanisova71 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar