Вас вітає туристсько-краєзнавчий відділ КЗ "ЦПО" ММР ЗО

14:32
Проведення педагогами туристсько-краєзнавчого відділу онлайн-семінару

08 квітня 2021 року в рамках освітнього аутсорсингу комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Мелітопольської міської ради Запорізької області педагогами комунального закладу «Центр позашкільної освіти» у форматі онлайн був проведений семінар «Краєзнавчий принцип в туристичній діяльності як вектор формування ключових та предметних компетентностей особистості» для педагогів, відповідальних за туристсько-краєзнавчу роботу в закладах загальної середньої освіти міста.

Метою заходу був розвиток компетенції педагогів в питаннях застосування краєзнавчого принципу в освітньому процесі.

До семінару долучились більше 20 педагогічних працівників, які працюють у напрямках туристсько-краєзнавчої діяльності.

Доповідачами стали:

- Наталія Костікова, методистка туристсько-краєзнавчого відділу КЗ "ЦПО" ММР ЗО, яка під час свого виступу на тему «Краєзнавчий принцип в туристичній діяльності як вектор формування ключових та предметних компетентностей особистості» зазначила, що таке «краєзнавчий принцип» в освітній діяльності, його важливість в вирішенні соціальних завдань, пов'язаних з вихованням, оздоровленням та освітою підростаючого покоління, акцентувала увагу на практичній реалізації цього принципу під час туристсько-краєзнавчої роботи з дітьми.

- Лариса Акимова, керівниця гуртка туристсько-краєзнавчого відділу КЗ «ЦПО» ММР ЗО, з темою «Аналіз рекреаційного потенціалу Старо-Бердянського лісництва під час краєзнавчої експедиції «Мій рідний край». В ході доповіді були висвітленні результати досліджень естетичних властивостей, пішохідної доступності, санітарно-гігієнічних властивостей та оцінки стійкості Старо-Бердянського лісництва, що проводили вихованці на місцевості.

- Віктор Волошенюк, керівник гуртка туристсько-краєзнавчого відділу КЗ «ЦПО» ММР ЗО, з темою «Дослідження фізичних властивостей води водоймищ південної частини Північного Приазов'я в рамках спортивного походу», який розповів про дослідницьку спрямованість туристсько-краєзнавчої роботи з вихованцями в рамках проведення туристсько-спортивного походу.

- Олександр Ігнатов, керівник гуртка туристсько-краєзнавчого відділу КЗ «ЦПО» ММР ЗО, виступив з доповіддю «Організація краєзнавчих досліджень під час туристсько-спортивного походу територією Українських Карпат», в якій висвітлив краєзнавчу діяльність вихованців з вивчення природних та культурно-історичних об'єктів під час туристсько-спортивного походу.

Кожен із доповідачів семінару поділився власним досвідом реалізації краєзнавчого принципу в освітньо-виховній діяльності та його впливом на формування ключових і предметних компетентностей особистості.

Завершився семінар підведенням підсумків та прийомом рефлексії: кожен із слухачів мав можливість на дошці Padlet продовжити речення «Краєзнавчий принцип в туристичній діяльності…» та залишити свої визначення.

По завершенні заходу учасники відзначили актуальність теми та корисність отриманої інформації. Дякуємо спікерам та учасникам заходу за плідну співпрацю!

Методистка ТКВ КЗ «ЦПО» ММР ЗО Наталія Костікова

Фото

Переглядів: 127 | Додав: levanisova71 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar