Вас вітає туристсько-краєзнавчий відділ КЗ "ЦПО" ММР ЗО

09:32
Практикум для педагогів КЗ "ЦПО"

03 грудня 2020 року в комунальному закладі «Центр позашкільної освіти» Мелітопольської міської ради Запорізької області, дотримуючись правил щодо  запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби СОVID-19, був проведений практикум «Від спортивного лабіринту – до орієнтування на місцевості».

Захід проводився педагогами туристсько-краєзнавчого відділу Костянтином Акимовим та Олександром Ігнатовим в рамках атестації. Слухачами практикуму стали члени атестаційної комісії КЗ «ЦПО» та педагоги туристсько-краєзнавчого відділу.

За мету заходу був покладений розвиток інформаційної, пізнавальної, практичної компетенції педагогів в питаннях застосування елементів спортивного орієнтування в освітньо-виховному процесі позашкільного навчального закладу.

Під час практикуму педагоги Центру ознайомилися з історією становлення орієнтування як виду спорту, розглянули види спортивного орієнтування та види змагань зі спортивного орієнтування, визначили позитивні сторони цього виду спорту, дізналися алгоритм створення «Спортивного лабіринту».

Цікавими та пізнавальними виявилися для учасників заходу запропоновані практичні вправи та міні-змагання, що дозволили відпрацювати практичні навички роботи з картою та вміння орієнтуватися на дистанції «Спортивний лабіринт».

Сподіваємося, що слухачам практикуму стануть у нагоді набуті знання, адже елементи спортивного орієнтування, у тому числі і на дистанції «Спортивний лабіринт», педагоги можуть використовувати при організації освітньо-виховної діяльності у своїх гуртках, незалежно від їх профілю. А розроблена «Пам'ятка щодо організації роботи на дистанції «Спортивний лабіринт» стане, за необхідності, помічником у плануванні дистанції лабіринту, розробці карт-схем та проведенні ігор з орієнтування.

 

Методист ТКВ КЗ «ЦПО» ММР ЗО Наталія Костікова

     

    

Переглядів: 125 | Додав: levanisova71 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar