Вас вітає туристсько-краєзнавчий відділ КЗ "ЦПО" ММР ЗО

15:46
Похід 2 ступеня складності в межах Мелітопольського району

      В період з 26 по 29 серпня 2020 року група вихованців туристсько-краєзнавчого відділу КЗ «ЦПО» під керівництвом Андрія Шевченка та Віктора Волошенюка здійснила некатегорійний туристсько-спортивний похід ІІ ступеня складності в межах Мелітопольського району. Метою походу було ознайомлення з історичними, культурними та географічними памятками рідного краю.

      Під час подорожі гуртківці відвідали Храм святого архангела Михаїла у селі Тихонівка - одно з семи чудес Мелітопольського краю, урочище «Старобердянська дача», Національний історико-археологічний заповідник «Кам’яна Могила», Терпіннівський піщаний кар’єр. Побачили у селі Терпіння відомий  450-річний дуб, висота якого 40 метрів. На думку фахівців, після всохлого 700-річного запорізького дуба цей - найдавніший в області.

   А ще учасники походу мали можливість відвідати парк «Цілющі джерела», що на сьогодні є пам'ятником паркового мистецтва. Чудо природи на території невеликого парку (площа – 0,14га) в селі Терпіння на вершині пагорба - це дванадцять джерел, що живлять невелике озеро з блакитно-зеленими водами. Кожне з джерел має свій смак (від хлоридо-кальцієвого до сульфатно-натрієвого) і носить своє ім’я на честь православного святого. Цілющою вода вважається через присутність іонів срібла.

Незважаючи на літню спекотну погоду учасники походу з гарним настроєм  пройшли весь запланований маршрут походу, побачили багато нового та цікавого, отримали позитивні враження та незабутні спогади.

 

Методист ТКВ КЗ «ЦПО» ММР ЗО Наталія Костікова

    

   

Переглядів: 130 | Додав: levanisova71 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar