Вас вітає туристсько-краєзнавчий відділ КЗ "ЦПО" ММР ЗО

08:49
Етнографічна експедиція вихованців гуртка "Українське народознавство" КЗ "ЦПО" ММР ЗО

     Етнографічну експедицію (без активного способу пересування) під керівництвом Човпило Оксани та за участі Алексеєвої Тетяни в с. Новомиколаївку Мелітопольського району 19 червня 2021 року здійснила група вихованців гуртка «Українське народознавство» Центру позашкільної освіти.

     Метою експедиії було: участь у обрядах відзначення Трійці разом з місцевими мешканцями, відвідання шкільного краєзнавчого музею, спілкування з респондентами та інтерв’ю з ними згідно списку тематичних запитань, виконання обрядів Зелених Свят.

     План подорожі успішно виконано. Діти взяли участь в обрядах Троїцької батьківської суботи; уважно вислухали екскурсію творця і директорки музею пані Надії Хавер. Спілкуючись з респондентами та записуючи інтерв’ю, гуртківці, як професійні етнографи,  самостійно вдало розподілили обов’язки: бесіда, камера, записи. Надвечір вийшли на луки і наготували там клечання: нарізали трави та пахучих польових квітів, гілок клену та дубу для святкового прикрашання інтер’єру приміщень; розвісили на гілках дерев полотно «русалкам на сорочки». І, насамкінець, вийшли у поле, де за старовинним українським звичаєм їли коровай на честь Польової царівни, яка, за уявленням наших предків, має опікуватися посівами.

     Зібрана дітьми етнографічна інформація стане у нагоді для написання творчих конкурсних робіт.

     Керівниця гуртка «Українське народознавство» КЗ «ЦПО» ММР ЗО Оксана Човпило

    Фото. Етнографічна експедиція.

Переглядів: 282 | Додав: levanisova71 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar