Вас вітає туристсько-краєзнавчий відділ КЗ "ЦПО" ММР ЗО

15:58
Екскурсія до заводу "Біол"

Вчора, 25 березня 2021 року вихованці гуртка «Географи-краєзнавці» туристсько-краєзнавчого відділу КЗ «Центр позашкільної освіти» разом із керівницею Наталією Костіковою відвідали з екскурсією промислове підприємство нашого міста – завод з виробництва литого посуду «Біол».

Наші екскурсоводи – Олена Володимирівна (заступник директора з ливарного виробництва) та Юрій Петрович, зацікавили всіх з першої хвилини знайомства простою мовою без спеціальної складної термінології, послідовною розповіддю про історію підприємства, специфіку діяльності, технологію виробництва та дружній, працелюбний колектив.

Під час екскурсії вихованці КЗ «ЦПО» мали можливість побачити у цехах заводу весь процес виробництва чавунного та алюмінієвого посуду від плавки металу і виготовлення форм, до нанесення спеціального покриття та пакування вже готової продукції на роздрібну продаж або експорт. Діти побачили, як плавиться у печах алюміній та чавун – основа майбутньої продукції заводу, як виготовляються дерев'яні та пластикові ручки, викарбовується лазером на них логотип підприємства, а ще їх вразив трьохповерховий склад готової продукції заводу. До речі, він настільки великий за площею, що в ньому можуть розміститися 80 вантажних фур!

Історія підприємства почалася у 1999 році, а вже у 2000 році було здійснено запуск виробничої лінії з виготовлення литого алюмінієвого посуду методом лиття вижимання та ділянки з виробництва виробів з фенопласту методом пресування. У 2003 році заводом було придбано та встановлено нову італійську лінію з нанесення антипригарного покриття фірми «NOVAK» та розпочато випуск литого алюмінієвого посуду з відповідним покриттям; у цьому ж році розпочав роботу інструментальний цех з виробництва технологічного оснащення, приладдя та інструмента.

Ось вже на протязі 20 років завод росте і розвивається: розширюється асортимент продукції, що тут випускається, запроваджуються нові технології. Підприємство бере активну участь у спеціалізованих міжнародних виставках  посуду і товарів для дому, тут створена власна лабораторія для контролю якості продукції, що випускається; розроблена, задокументована і впроваджена система менеджменту  якості та відповідності до вимог стандарту ДСТУ.

На сьогодні завод «Біол» здійснює прямі поставки готової продукції за кордон власним автотранспортом. Продукція заводу користується попитом не тільки серед споживачів на ринку України, але й за кордоном. ЇЇ експортують у європейські країни та США.

Для підростаючого покоління це приклад того, як можна у своєму місті займатися важливою справою за власними інтересами на благо рідного краю. Це можливість замислитися над тим, що САМЕ ТУТ, у Мелітополі, є підприємства малого бізнесу, які створюють робочі місця для місцевого населення з гідною заробітною платою та умовами праці, і що через декілька років, можливо дехто з них, цих дітей, які були екскурсантами, може стати членом колективу такої компанії.

Важливо тільки постійно вчитися новому, робити внески у здобуття освіти, тому що це найцінніший людський капітал.

Дуже хотілося б подякувати керівництву заводу «Біол» за надану можливість відвідати підприємство. Тепер і я, керівниця групи, і мої вихованці, стовідсотково можемо сказати, що «Біол» - це підприємство, що росте, розвивається, впроваджує новітні технології у виробництво та виготовляє якісну продукцію!

Бажаємо підприємству «Біол»  нових досягнень та звершень! Нехай всі мрії втілюються у життя САМЕ ТУТ, у рідному місті Мелітополі!

 

Методистка, керівниця гуртка «Географи-краєзнавці» ТКВ КЗ «ЦПО» Наталія Костікова

 

Екскурсія до заводу "Біол". Фото

Переглядів: 319 | Додав: levanisova71 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar